Mi az a WPC?

A WPC (Wood Plastic Composite) burkolat 50% fa, és 40% polietilén (újrahasznosított műanyag) és 10% adalékanyag ötvözete. A fa–műanyag kompozitok olyan anyagok, melyek falisztből vagy faforgácsból (farost) és különböző termoplasztokból, azaz hőre lágyuló műanyagokból (pl. polietilénpolipropilénPVC stb.) állnak. 

forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/WPC_teraszburkolat

Természetes rosttartalma miatt az egyik legkörnyezetbarátabb megoldás, mivel gyártása során nem keletkezik környezetszennyező anyag. Megmunkálása könnyű, időjárás állósága kiemelkedő. Mindezek mellett kifejezetten esztétikus megjelenésének köszönhetően minden környezetben megállja a helyét. Könnyedén rögzíthető. Nincs szükség utólagos felületkezelésére. Tartós (-20 és + 50 °C között használható), ellenáll a víznek, UV sugárzásnak.

Élettartam: speciális összetételének köszönhetően, mindenféle felületkezelés nélkül tartós minőséget biztosít. Garancia idő 20 év.

Tisztítása: az átlag tisztítás nem igényel speciális tisztítószereket. Szappanos vízzel tökéletes tisztaságot tudunk elérni. Amennyiben makacs folt keletkezik a felületen (pl. festékfolt) savas kémhatású tisztítószerrel tisztítható.

Felülete: szinte már gyerekbarát. Nem repedezik, nem szálkásodik, cipő, papucs nélkül is kényelmesen lehet rajta közlekedni.

 

Felhasználási területek

Fa tartalmának köszönhetően biztosítja a természetes megjelenést, míg a műanyag és egyéb anyagok a tartósságot garantálják. E tulajdonságainak köszönheti a széles körű kültéri felhasználási lehetőségeit a WPC burkolat.

 

A WPC leggyakoribb felhasználási módjai:

  •      teraszburkolatok
  •      medence körüli burkolatok 
  •      vendéglátó ipari egységek kültéri burkolatai 
  •      lépcsők
  •      kerítések
  •      falburkolatok